Web
Analytics

Werkwijze
Hoe verloopt het proces van het maken van een website

Fase 1

Kennismaken

We maken een afspraak. Het prettigst vind ik dat bij u thuis of op uw werkplek. Ik kan zo een beetje sfeer proeven en kan dan beter iets maken dat past bij uw stijl. We bespreken uw wensen, ideeën en eisen die u heeft ten aanzien van de website. Wat is het doel van de website, wat is de doelgroep, welke websites spreken u aan, welke juist niet, welk beeld heeft u voor ogen? Een heel belangrijk punt is, wat moet de bezoeker gaan doen als hij uw website bezoekt. Ook de indeling van de website komt aan de orde. Verder spreken we over domeinnamen, hosting, huisstijl, teksten en foto's voor op de website. Ook het tijdsbestek bespreken we; wanneer moet de website af en hoe lang duurt het hele webdesign proces eigenlijk. Deze fase kost niets en verplicht ook tot niets.
Fase 2

Offerte voor de website

Aan de hand van onze bespreking stellen wij een passende offerte op. Zo duidelijk mogelijk geven we aan wat de prijs van de verschillende onderdelen is en wat u van BungeWerk Webdesign kunt verwachten. Deze offerte ontvang u meestal binnen een dag. Wanneer het allemaal in orde is en akkoord gaan we beginnen.
Fase 3

Ontwerp van de website

We beginnen met het maken van één of meerdere concepten. Hierin kan alles makkelijk aangepast. Deze conceptpagina's zijn het uitgangspunt voor de bouw van de website en worden daarom uitgebreid besproken. Als u zowel het functioneel- als het grafisch ontwerp heeft goedgekeurd gaan we de website ook daadwerkelijk bouwen. U ontvangt een factuur (aanbetaling) van 50% van de totaalprijs. U ontvangt een voorlopig webadres waarop de bouw van de website te volgen is.
Fase 4

Ontwikkeling van de website

Nu begint het vullen van de website, de teksten worden geplaatst, het beeldmateriaal komt op zijn plek, eventueel wordt het beeldmateriaal bewerkt. We gaan de website uitgebreid testen of alles goed werkt, ook op de smartphone of op een tablet.
Fase 5

Oplevering van de website

Nadat u de website heeft goedgekeurd zetten wij de website online. In de eerste maand na de oplevering kunt u nog steeds allerlei kleine wijzigingen aan ons doorgeven. Wij brengen hier geen kosten voor in rekening. Wij melden de website aan bij de zoekmachine's en zorgen dat hij geindexeerd wordt. We maken een sitemap en geven ook informatie over hoe u zelf mee kunt werken om de website zo hoog mogelijk bij Google te laten eindigen. Als u wilt stellen we samen het e-mailprogramma in met de nieuwe e-mailadres(sen). U krijgt zonodig instructies over het beheren van de website. We bespreken het onderhoud van de website. U ontvangt nadat deze fase is afgerond de factuur met het restbedrag.
Fase 6

Onderhoud, backups en updates

Wanneer u heeft gekozen voor een website met een Content Management Systeem worden de gegevens vastgelegd in een database. Een website met een CMS vraagt onderhoud. Regelmatig maken wij een backup en houden het dataverkeer van de website in de gaten. Wij installeren de laatste beveiligingsupdates die noodzakelijk zijn voor de continuiteit van het bestaan van de website. Deze fase valt binnen een eventueel af te sluiten onderhoudscontract.

Een website blijft in ontwikkeling en het kan zijn dat u wilt uitbreiden. Dat kan allemaal en natuurlijk kunnen wij u helpen. Ook als u na het lezen van deze pagina nog met vragen blijft zitten.

Meer informatie?